Headerbild

Rapport från tjejträningen

2011-10-18 i Allmänt

17 åkare trotsade kylan och åkte till Hallstavik lördagen den 15 oktober!

Det började med lite småprat under de olika svealandscupstävlingarna om att det vore kul att ses på egen hand, vi få åkare som är tjejer. Att träffas och åka för skojs skull, inte bara på tävlingar. Lovisa Annerwall erbjöd sig att vara tränare och undertecknad blev kontaktperson som fick uppdraget att leta upp alla åkare.

Vi var 17 åkare som trotsade kylan och samlades i Hallstavik lördagen den 15 oktober för tjejträning! Åtta olika klubbar var representerade; MK Orion, Östhammars MK, Kungsörs SK, SMK Uppsala, Falu Stigcyklister, Falu CK, Märsta BMX och Älvsjö BMX i åldrarna 4 år och uppåt.

Kl 10 var det samling. Det var några plusgrader och lite mulet men efter några varv på banan blev alla snart varma och solen letade sig fram. Vi tränade på att wheela och hoppa fram till 12 då Restaurang Källan bjöd oss på lasagnelunch i MK Orions klubbhus. Det var mycket gott och uppskattat med varm mat i ett varmt hus. Efter lunch hade vi grindträning, sen körde vi "haren" och stafett. Nya och omväxlande övningar som gjorde träningen så rolig så att vi glömde helt bort tiden. Det var tappra föräldrar som stod och huttrade den sista halvtimmen när vi körde fyrkanten. Vid 15:30 tackade vi och sa hejdå och gav oss av hemåt, möra men väldigt glada.

Det var en mycket lyckad dag och ett ypperligt sätt att peppa de få tjejerna inom sporten. Vi hoppas kunna fortsätta att ses till våren, testa banorna runtomkring, och vem vet, kanske kan det bli en inomhusträning i Falun innan dess.

/Karin Andersson, Älvsjö BMX

 

hallstavik15okt_2

 

hallstavik15okt_1

Adress

Älvsjö BMX-klubb - Cykel c/o Håkan Staf Mobilgatan 10 12626 Hägensten

Kontakt

info@alvsjobmx.com Plusgiro 85 43 11-8 Swish 123 290 42 90 (+ 2 kr på beloppet som ska betalas in)

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

10% rabatt på Sportson via Svenska Cykelförbundet alla som har giltig licens

Beställ Älvsjö BMX Race tröja

Älvsjö BMX klubbkläder från Enenda